Adlibris

https://www.adlibris.com/fi

lauantai 29. heinäkuuta 2017

Yvonne Perrin


Näiden paperinukkejen kuvittajana on Yvonne Perrin. Yvonne Perrin muutti lapsena USA:sta Englantiin. Englannissa hän julkaisi monia lasten kirjoja 1950 ja 1960 luvuilla. Australiaan Yvonne Perrin muutti vuonna 1969.
Paperinuket facebook ryhmässä kerrottiin, että Linnanmäen leikkikalumuseo on teettänyt paperinukkearkeista kopioita, tälläisiä kuin minulla tässä Minna ja Mika paperinukkearkki. Leikkikalumuseo on sittemmin siirtynyt Espooseen ja on nykyisin nimeltään Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä. Eipä ole tullut siellä vielä käytyä.
Suomeksi Yvonne Perrin paperinukkekirjoja on julkaissut ainakin Paletti.

Tässä ensin Minna ja Mika paperinukkearkki. Kyseiset paperinuket ovat ilmestyneet englanniksi
 nimellä My Twins A Paper Doll Book.

Minna ja Mika paperinuket leikattuina ja heillä on enemmän vaatteita kuin arkin paperinukeilla. 

Erja paperinukkearkki, jonka suomalaisen yhden version on painanut Paletti ja valmistajana mainitaan Peliko Oy. En saanut kuvasta niin tarkkaa, kun otin illalla. Katsotaan, saisinko aikaiseksi kokeilla ottaa päivällä myös kuvan luonnonvalon aikaan.
Erja on alunperin ollut nimeltään Sally.



Päiväkodissa, jossa tein sijaisuutta, yksi työntekijä antoi minulle vanhan Fazerin suklaarasian, joka oli täynnä paperinukkeja. Oli iloinen yllätys! :) Tässä kuvissa päällimmäiset  ovat näitä saman sarjan nukkeja kuin Minna ja Mika paperinukkearkissa.

Nämä kolme tyttöä ovat alunperin, vasemmalta oikealle, esiintyneet nimillä Sally, Helen ja Anne. Suomeksi vasemmanpuoleinen paperinukke on nimellä Erja. 


Tämä paperinukke on alunperin ollut nimeltään Sheila. Tässä linkissä pinterest kuva paperinukkealbumin kannesta:
https://fi.pinterest.com/pin/48765608443740410/


Tässä tulee paperinukketyttö, joka näyttäisi olevan Espanjassa ollut Lupita nimisenä. Mun mielestä tätä on painettu Suomessakin. Minkähän nimisenä tämä on Suomeksi ollut? Pitääpä kysellä. Englanninkielisenäkin on varmasti julkaistu. Minkähän nimisenä?
Tätäkin paperinukkea on painettu siis useammalla kielellä.
Löydät hänet tästä ihastuttavasta youtube videosta:
https://www.youtube.com/watch?v=cn6oZHpCfzM

2 kommenttia:

  1. https://mariquitinas.wordpress.com/tag/yvonne-perrin/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much for this web site <3 I´m sorry I just noticed it.

      Poista

Paperinukkejen säilytystä vol 2

Olen kerännyt paperinukkeja yli 10 vuotta. Paperinukkeja onkin ehtinyt kertymään melkolailla paljon, joten on ihan paikallaan näyttää, missä...