Adlibris

https://www.adlibris.com/fi

keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Rauni Palonen

Paljon onnea Rauni Palonen 90 vuotta!
Ilman hänen käden jälkeään ei olisi näitä ihania Apu- lehden paperinukkeja, joista on syntynyt niin mukavia lapsuudenmuistoja.
Tämä juttu tämän päivän 9.10.2019 Helsingin Sanomissa.

Olen blogiini kuvannut paljon Apu- lehden paperinukkeja eri vuosilta. Kaikkia en ole vielä kuvannut eikä itselläni ole vielä kaikkia Apu- lehden paperinukkeja. Tästä pääset suoraan vuosiin 1978 ja 1979 sekä 1980. Lisää voit katsella blogistani. Laita vaan hakuun Apu ja vuosiluku. Pelkällä vuosiluvullakin pitäisi päästä halutulle vuodelle.
https://minunpaperinukkeni.blogspot.com/2016/07/1978.html
https://minunpaperinukkeni.blogspot.com/2016/07/1979.html
https://minunpaperinukkeni.blogspot.com/2016/07/1980.html

Rauni Palonen on kirjoittanut Pirkko Vekkelin ja Mia Dillemuthin kanssa kirjan Tähdet arkilla, joka on täynnä kuvia ja juttuja Apu- lehden paperinukeista. Apu paperinukeista tykkäävän unelmakirja. Takaa löytyy luettelo kaikista Rauni Palosen Apu- lehteen julkaisemista paperinukeista. Joitain sieltä on jäänyt tosin pois. Itse käytän luetteloa apuna kerätessäni Apu- lehden paperinukkeja.









2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä lukemattomista paperinukke postauksista. Toivottavasti niitä tulee jatkossakin :)
    Minäkin olen pienenä kerännyt etenkin Rauni Palosen piirtämiä nukkeja ja piirtänyt/maalannut niiden innoittamina omia vaatteita. Toivottavasti vielä joskus kaikki alkuperäiset Palosen työt julkaistaan yhdessä kirjassa (Apu lehden painon värivirheet korjattuna), ostaisin sen heti!
    Kaapissa on säilössä vieläkin lukemattomia paperinukkeja (harmittaa että joitakin tuli tuhottua aikuistumisen kynnyksellä). Ihanaa että internet mahdollistaa mm. tanskalaisten ja ruotsalaisten paperinukke harrastajien sivujen katselun. Paljon on tullut ihania lapsuuden muistoja vastaan.

    VastaaPoista
  2. Hei! Luin vasta nyt tämän viestisi! Vähänkö noloa :( Kiitos kauniista sanoistasi! Eikö olekin upeaa, että Rauni Palosen paperinuket ovat innoittaneet meitä monia niin lapsena kuin vielä aikuisenakin :) Mulla on myös facebookin puolella Minun paperinukkeni sivut. Niihin pääsee tuosta oikealta puolelta sivusta. Lämpimästi tervetuloa sinnekin kurkkaamaan!

    VastaaPoista

Paperinukkejen säilytystä vol 2

Olen kerännyt paperinukkeja yli 10 vuotta. Paperinukkeja onkin ehtinyt kertymään melkolailla paljon, joten on ihan paikallaan näyttää, missä...