Adlibris

https://www.adlibris.com/fi

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kotilieden paperinuket

Kotiliesi- lehden joulunumerossa 1938 on upea Tytti paperinukke. Paperinukke on pahvisessa Kotilieden lastenkerho- liitteessä lehden keskiosassa. Siinä on myös Lasten oma näyttämö. Tytille löytyy lisää asuja saman lehden viimeiseltä sivulta, takakannen sisäpuolelta.
Tytti paperinuken on piirtänyt Doris Bengtström.
Lähde: Tyttösille huviksi ja hyödyksi, Marja-Liisa Lehto, s. 93.

 
 
 


Kotiliesi- lehdessä on ilmestynyt joitain paperinukkeja vuosien varrella. Kotilieteen piirsi upeita kansikuvia Martta Wendelin, kuten myös tähän seuraavaan Kotilieden kanteen nro 4/1940, josta löytyy kansikuvan toiselta puolelta paperinukke Pikku Leena. Mutta kuka on mahtanut piirtää itse Pikku Leenan?




Kotiliesi lehden nro 2/1942  takakannesta löytyy Liikkuva Liisa paperinukke.

 


Vanhoja Kotiliesi lehden Silo- tyttö paperinukkeja on ainakin kolme,  Eeva, Kerttu ja Maija nuket. Nämä kaikki ovat vuodelta 1948. 

Kotiliesi lehden nro 1/1957 keskiaukeamalta löytyy paperinukkearkki, jossa ovat paperinuket Leena ja Timo talvivaatteineen. Timo harrastaa hiihtoa ja Leena luistelua. 
"Nuket muistelee piirtäneensä lehden ulkoasusta vastannut Brita von Haartman."
Lähde: Tyttösille huviksi ja hyödyksi, Marja-Liisa Lehto, 2004, s. 71


Tiina ja Tommi paperinuket ovat ilmestyneet Kotiliesi lehdissä vaatteineen vuosina 1972 ja 1973. Niiden kuvittajana oli Kaarina Ewart. Tiina paperinukkeja ilmestyi kaksi isoa, sävyiltään vähän erilaista paperinukkea sekä pienikokoinen Tiina. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paperinukkejen säilytystä vol 2

Olen kerännyt paperinukkeja yli 10 vuotta. Paperinukkeja onkin ehtinyt kertymään melkolailla paljon, joten on ihan paikallaan näyttää, missä...